• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Magvas gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 120 g liszt
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 100 g mazsola
  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • 160 g hántolatlan mandula durvára törve
  • 160 g dió durvára törve
  • 85 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 3 db tojás
  • 60 ml frissen facsart narancslé

Elkészítés

Először keverjük össze egy tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót. Keverjük hozzá az apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöket, majd a durvára tört diókat is. Egy másik tálban habosítsuk fel az egész tojásokat a cukorral. Ha a tojások felverődtek, keverjük el benne a narancslevet, majd az egészet keverjük a lisztes részhez. Ha jól összekevertük, egy teflonos vagy kivajazott-lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük légkeverés nélkül. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Békaszáj süti

Duplabogyós-tejpite

Fahéjas-vaníliás töltött briós

Mézeskalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".