• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Magvas gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 120 g liszt
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • negyed teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 100 g mazsola
  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 100 g kandírozott gyümölcs
  • 160 g hántolatlan mandula durvára törve
  • 160 g dió durvára törve
  • 85 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 3 db tojás
  • 60 ml frissen facsart narancslé

Elkészítés

Először keverjük össze egy tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót. Keverjük hozzá az apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöket, majd a durvára tört diókat is. Egy másik tálban habosítsuk fel az egész tojásokat a cukorral. Ha a tojások felverődtek, keverjük el benne a narancslevet, majd az egészet keverjük a lisztes részhez. Ha jól összekevertük, egy teflonos vagy kivajazott-lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük légkeverés nélkül. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bodzás palacsinta eperlekvárral

Csíkos kalács

Húsvéti fészkek

Diós répatorta

Császármorzsa

Marcipános muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".