• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Málnás zabszelet

Hozzávalók

A málnatöltelékhez

  • 170 g málna
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • 2 evőkanál citromlé

A tésztához

  • 130 g zabpehely
  • 95 g teljes kiörlésű liszt
  • 60 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 35 g dió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 80 ml étolaj
  • 1 db tojás

Elkészítés

Előkészítünk egy 20x25 cm-es magas peremű tepsit. Béleljük ki szilikonos sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 170 fokra. A tészta részhez először a zabpelyhet, lisztet, diót, cukrot és a fahéjat daráljuk össze egy konyhai aprítóban, míg finom darálékot kapunk. Végül adjuk hozzá a tojást és az olajat is. Ezzel is daráljuk össze. A morzsa felét egyenletesen terítsük el a kipapírozott tepsiben, és alaposan nyomkodjuk le. A másik felét tegyük félre. A töltelék hozzávalóit mérjük egy forralóba, és forraljuk fel. Kb. 2 percen át főzzük folyamatosan keverve, míg sűrű lekvár állaga lesz, majd húzzuk le a tűzhelyről. A málnás tölteléket egyenletesen kenjük el a tepsiben a letömörített morzsán. Szórjuk meg a maradék morzsával egyenletesen, és erősen nyomkodjuk le. Az előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25 percen át süssük légkeverés nélkül. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mézeskalács keksz

Karácsonyi kuglóf

Csokis csillagok

Gyümölcsös morzsasüti

Kókuszos csokis keksztekercs

Sárgabarackos lepény túróval

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".