• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Hozzávalók

  • 200 g darált mandula
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 120 g hideg vaj felkockázva

A csokibevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé

A cukormázhoz:

  • 150 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, és a sütőpapíros tepsire téve kilapítjuk. Ha megtelt a tepsi, sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A kihűlt korongok tetejére olvasztott csokit csorgatunk, majd ha ez megdermedt, elkészítjük a cukormázat.

4. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot és a keményítőt, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is.  Akkor jó, ha kifehéredett, sűrű, a habverőről nem folyik le. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá egy kis porcukrot. Nejlonzacskóba kanalazzuk, apró lyukat vágunk az egyik sarkán, és ezzel nyomunk csíkos mintát a csokis tallérokra, majd hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.

A hozzávalók kb. 40 darabhoz elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós csokiszelet

Csokis mangós tekercs

Mogyoróvajas kókuszgolyók

Citromrolád

Kókuszcsók

Kakaós háromszögek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".