• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Hozzávalók

  • 200 g darált mandula
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 120 g hideg vaj felkockázva

A csokibevonathoz:

  • 100 g étcsokoládé

A cukormázhoz:

  • 150 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett masszából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, és a sütőpapíros tepsire téve kilapítjuk. Ha megtelt a tepsi, sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A kihűlt korongok tetejére olvasztott csokit csorgatunk, majd ha ez megdermedt, elkészítjük a cukormázat.

4. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot és a keményítőt, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is.  Akkor jó, ha kifehéredett, sűrű, a habverőről nem folyik le. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá egy kis porcukrot. Nejlonzacskóba kanalazzuk, apró lyukat vágunk az egyik sarkán, és ezzel nyomunk csíkos mintát a csokis tallérokra, majd hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.

A hozzávalók kb. 40 darabhoz elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-színes party pancake

Barack­lekváros-csokis babka

Mandulás tallér csokival

Diós-szilvás kuglóf

Epres csokis minipite

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".