• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mangó chutney

Hozzávalók

  • 2 érett mangó
  • 150 g Barna Nád Kristálycukor
  • 1 hagyma
  • 4 cl balzsamecet
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 1 Chili paprika
  • 6 szelet gyömbér
  • 1 vaníliarúd
  • 6 zöld kardamommag
  • 1 tk fahéj és őrőlt szegfűbors

Elkészítés

A mangót félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a nádcukrot, és karamellizáljuk benne a finomra vágott hagymát. Leöntjük az ecettel és a borral. Hozzákeverjük a felkockázott mangót, a félbevágott, kimagozott és vékonyra szeletelt chilit, a felszeletelt gyömbért, a félbevágott vaníliarudat és a kikapart belsejét, a tört kardamommagot és a fűszereket.

Közepes lángon, kevergetés közben addig pároljuk, amíg a mangó meg nem puhul. Utána botmixerrel úgy pürésítjük, hogy maradjon még benne mangódarab. 5-10 percig óvatosan, kevergetve pároljuk, amíg a chutney enyhén sűrű állagot nem kap.

Vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük a chutney-t steril, még meleg üvegekbe.  Hűvös helyen tároljuk és mielőbb fogyasszuk el.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rumos ananász chutney

Körtés-cukkinis chutney

Aszalt szilva chutney

Sárgabarck chutney

Alma-áfonya chutney

Mangó chutney

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".