• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Matcha Tea Mousse

Hozzávalók

  • 2 db tojássárgája
  • 40 g Koronás Kristálycukor
  • 5 g matcha teapor
  • 0,1 l tej
  • 3 g zselatinpor
  • 110 g felvert tejszínhab

Elkészítés

Először 2 tojássárgáját a cukorral habossá keverjük. Egy tálban a matcha teaport összekeverjük a zselatinporral, majd felöntjük a hideg tejjel, és 15 percen át állni hagyjuk. A 15 perc után mikrohullámú sütőben felforraljuk, és csomómentesre keverjük egy kis habverővel. Félretesszük hűlni. Ha a matcha teás tej langyosra hűlt, de még szép folyékony, hozzákeverjük a cukorral kihabosított tojássárgákat. Teljesen simára keverjük. Most a jó alaposan behűtött tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük az alaphoz. Poharakba töltjük, és hűtőbe tesszük egy órára. Friss eperrel vagy málnával kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Borban párolt körték

Banánkenyér karamellszósszal

Répatorta

mascarpone krémmel

Banános-kókuszos palacsinta

Meggy chutney

Körteecet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".