• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Meggyleves

Hozzávalók

  • 60 dkg kimagozott meggy
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 db vaníliarúd
  • fél citrom leve
  • 15 dkg Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl sovány tejszín
  • 6 db szegfűszeg

Elkészítés

Tegyük a kimagozott meggyet egy fazékba, öntsünk rá kétszeres mennyiségű vizet, majd fűszerezzük egész fahéjrúddal, szegfűszeggel és a hosszában kettévágott vaníliababbal. Ízesítsük sóval, ízlés szerint cukorral és citromlével. Főzzük körülbelül tíz percig, majd habarjuk be a hideg vízzel simára kevert liszttel. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk jól össze, majd hűtsük le jól.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Édes&sós toffie shake

Csokis panna cotta kókusszal

Madártej

Tésztában sült körte

Paradicsomos alma chutney

Kovászos-kakaós gofri

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".