• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mentás málna-eper lekvár

Hozzávalók

  • 1 kg eper
  • 50 dkg málna
  • 1 csomag Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 6–8 levél menta

Elkészítés

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, a málnával egy edénybe tesszük. Összekeverjük a befőzőcukorral és a mentát hozzáadva felfőzzük. 5 percig főzzük, hogy az eper megpuhuljon, de ne essen szét. Forrón, sterilizált üvegekbe szedjük.

TIPP: ha nem szeretnénk a mentát az üvegekbe tenni, előbb szedjük ki a lekvárból, de vétek kihagyni belőle, mert fantasztikus ízt ad a lekvárunknak.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Őszibarack­dzsem levendulával

Narancs-ananász-mangó dzsem

Karamelles almalekvár

Zöldalmás málnalekvár

Szilva-marcipánnal-naranccsal

Szilva-sárgabarack vegyes lekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".