• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mézeskalács keksz

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 g Koronás Aranybarna cukor
  • 500 g méz
  • 30 ml víz
  • 500 g rozsliszt
  • 10 g szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g fahéj
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • fél bio narancs reszelt héja
  • tej a kenészhez

A dekorációhoz:

  • 2 tojásfehérje 
  • 250 g Koronás Porcukor
  • szívószál
  • színes szalagok
  • habzsák
  • két színű fondant

Elkészítés

Olvasszuk fel a barnacukrot, a mézet és a vizet egy edéynben alacsony hőmérsékleten.  A rozslisztet, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mézeskalács fűszert, valamint a bio narancs héját keverjük jól össze.  Adjuk hozzá a tojássárgákat is, majd lassan dolgozzuk össze a méz-cukor-víz keverékkel. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

Csomagoljuk fóliába, és legalább 1 órára tegyük hűtőbe. (Lehetőleg egy éjszakára) Lisztezzük ki a munkafelületet, nyújtsuk ki a tésztát kb.0,5 cm vastagra, és szaggassuk ki a formákat. Egy szívószál segítségével lyukasszuk ki a kekszeket.

Melegítsük elő a sütőt, és helyezzük a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg tejjel a felületüket és a középső rácson kb 12 percig süssük őket 180 fokon (légkeverés mellett ca 150-160 fok).

Két színű fondantból készítsünk rudakat, csavarjuk össze és formázzuk meg őket. Keverjük össze a két tojásfehérjét a porcukorral, majd a mázat öntsük egy habzsákba.

Díszítsük a figurákat cukormázzal, gyöngyökkel és esernyővel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres tiramisu

Almás kuglóf

Citromos pite fánk

a sütőből

Brownie avokádóval

Gluténmentes

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".