• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 3 db narancs
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • félteáskanál sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 pohár görög joghurt
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 1 ág friss bazsalikom levél
  • 5 vagy 6 szem dió
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dl olaj

Elkészítés

Szórjuk a kristálycukrot egy lábasba, öntsünk rá másfél deciliternyi vizet, és az egyik narancs hajszálvékonyan levágott háját. Főzzük körülbelül öt percig, hogy sűrű sziruppá sűrűsödjön. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Üssük az egész tojást és a tojások sárgáját egy keverőtálba, tegyük hozzá a barnacukrot, az egyik narancs lereszelt héját, az olvasztott vajat. Habverővel keverjük egy percig. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd gyúrjuk össze. A tésztát tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával, és pihentessük a hűtőben fél órán keresztül. Hintsünk meg liszttel egy deszkát, majd nyújtsunk belőle pár milliméter vékonyságú tésztát, és vágjunk belőle kis háromszögeket. Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, majd süssük ki benne aranybarnára a tésztadarabokat. A megsült tésztákat tegyük itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja. A krémhez kanalazzuk a joghurtot egy tálba, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone sajtot és a porcukrot, majd jó alaposan keverjük össze. Tálaláskor tegyünk egy darab sült tésztát egy nagy tányér közepére, kanalazzunk rá a krémsajtos keverékből. Tetejére tegyünk egy szelet narancsot, majd ismételjük még kétszer. Csorgassuk meg a narancsos sziruppal, szórjuk meg összevágott dióval és bazsalikomlevelekkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Csokis kifli

Céklás teasütemény

Almás-diós crumble

Répás-narancsos polenta sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".