• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nyári sárgabarackos panettone

Hozzávalók

A tésztához:

  • kb. 100 ml langyos tej
  • 1 kocka élesztő
  • 700 g finomliszt
  • 250 ml joghurt
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 150 g puha vaj
  • 1 kezeletlen citrom (csak a lereszelt héja)
  • 200 g citronát (kandírozott citromhéj)
  • 50 g kandírozott gyömbér, apró kockákra vágva
  • 100 g puha aszalt sárgabarack, apróra vágva

Elkészítés

Előkészületek:

A 10-14 centiméter átmérőjű, agyag virágcserepeket egy-két órára beáztatjuk, hogy ne repedjenek meg sütés közben (meglepően hőállóak). A cserepeket lecsöpögtetjük, és kibéleljük sütőpapírral, először egy kis kerek sablont kivágva az alaphoz.

A grillezés előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy a sütőfelületet „elválasszuk" a grillrácstól, mert még indirekt grillezés esetén is túl sok hő jut a sütemény aljához, és elszenesedik. Az edényeket fejjel lefelé fordított alumínium tálcákra helyezzük, de a rácsra helyezett téglákkal is nagyon jól működik. Tegyünk egy tál vizet is a grillsütőbe, hogy a hő még enyhébb legyen.

A tésztához

A langyos tejből, az élesztőből és egy marék lisztből előtésztát készítünk. Ehhez a hozzávalókat habverővel simára keverjük, egy kicsit megszórjuk liszttel, és egy ruhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a térfogata megduplázódik.

Ezután ezt a tésztát az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és jól összegyúrjuk (lehetőleg konyhai robotgéppel), amíg a tészta el nem válik a táltól. A tésztának ezután legalább fél órát kell pihennie, mielőtt a virágcserepekbe tölthetjük.

A cserepeket csak kétharmadik töltsük meg, mert a tészta jelentősen megemelkedik. A grillt kb. 170-190 °C-ra előmelegítjük, a sütési idő a formák méretétől függően általában 40-50 perc. A panettone akkor van kész, ha jól megduzzadt, szép színt kapott és átmegy a tűpróbán. Ehhez szúrjuk meg a süteményt mélyen egy vékony hústűvel, majd húzzuk ki. Amikor már nem ragad rá a tészta, a panettone készen van.

Tipp: Ha a cserepet egy szalaggal vagy fonallal átkötjük, remek ajándék lehet!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Trópusi ízű írófánk

Epres-fahéjas csiga

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Csokis karamellpite

Kókuszlabdák

Csokis kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".