• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Őszibarack-füge lekvár

Hozzávalók

  • 0,6 kg őszibarack
  • 0,4 kg füge
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 2:1

Elkészítés

Az őszibarackokat forró vízfürdőbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk. A fügét alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és a kemény szár részeket eltávolítjuk. A gyümölcsöket feldaraboljuk, összeturmixoljuk, és összekeverjük a befőzőcukorral. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd forrástól számítva 8–10 percig közepes lángon kevergetve főzzük. Forrón az üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tökös almalekvár

Sárgabarack­lekvár nektarinnal

Levendulás eperdzsem

Vodkás narancslekvár

Ribizlis baracklekvár

Áfonyalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".