• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pisztáciás kuglóf

Hozzávalók

Adagok száma: 16
Elkészítési idő: 60 perc

A kuglófhoz:

  • 5 tojás
  • 250 g vaj
  • 250 g Koronás Kristálycukor
  • 150 g darált mogyoró
  • 150 g őrölt pisztácia
  • 180 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g natúr joghurt
  • 30 g citromfű (levelek)
  • 1 késhegynyi zöld ételfesték gél

A díszítéshez:

  • 150 g Koronás Porcukor
  • 3 teáskanál tej (vagy citromfű szirup)
  • 50 g apróra vágott pisztácia

Elkészítés

A kuglóf:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglóf sütőformát.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.

Összekeverjük a lisztet, az őrölt pisztáciát, a darált mogyorót, a sütőport és a sót, majd a keverékhez adjuk.

A citromfűleveleket apróra vágjuk, és a natúr joghurttal együtt beledolgozzuk. Tipp: Ha a süteményt gazdag zöld színben szeretnénk tálalni, a joghurthoz adjunk zöld ételfestéket mielőtt belekevernénk.

A tésztát egyenletesen eloszlatjuk az előkészített kuglóf formában, és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

A cukormázhoz kikeverjük a cukrot a tejjel vagy a citromfűsziruppal. Ha túl sűrű a máz, adjunk hozzá még egy kis tejet vagy szirupot.

Összeállítás:

A tortát kifordítjuk a formából, és rákenjük a mázat.

Megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

Hagyjuk megszáradni a cukormázat, majd tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Békaszáj süti

Málnás-kekszes brownie

Máglyarakás

Rumos-narancsos kókusztorta

Kandiscukros aprósütemény

Gesztenyés morzsasüti marcipánnal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".