• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Ribizlis focaccia

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 csipetnyi só
  • 30 dkg ribizli
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítés

Az élesztőt morzsoljuk bele egy kis tálkába, öntsünk rá pár kanál langyos vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze és várjuk meg, míg a kovász kelni kezd. Szitáljuk egy keverőedénybe a lisztet, kanalazzuk bele az olajat, és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Öntsük bele a kovászt, majd dagasztógéppel kezdjük el keverni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségűvé tudjuk dagasztani. Tegyük langyos helyre és várjunk, míg kétszeresére dagad. Még a tészta kel, készítsük el a tölteléket. 13 dkg cukrot tegyünk egy kis lábasba, öntsünk rá fél liter vizet, és addig főzzük, míg méz-sűrűségűre nem sűrűsödik. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, de vigyázzunk vele, mert ha nagyon kihűl, megszilárdulhat. Egy keverőtálba tegyük bele a tojások fehérjét, adjuk hozzá a maradék cukrot, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Ha már nagyon kemény, csorgassuk bele a cukorszirupot, és még további 2–3 percig verjük. A megkelt tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, nyújtsuk ki 1 cm vastagságú, kerek formára. Kivajazott és liszttel megszórt kerek peremes sütőformába borítsuk, jól igazgassuk el a széleit. A maradék tésztát betehetjük a mélyhűtőbe. Szórjuk rá a megmosott ribizliszemeket, majd az egészet vonjuk be a cukros tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 140–150 fokon süssük 35–40 percig (hőlégkeveréses sütő). Ha kissé kihűlt, szeleteljük fel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás fahéjas kifli

Mesekeksz

Spekuláciusz

Almás-fahéjas keksz

Tejbegríz­gombóc

Citromos pite fánk

a sütőből

Valentin napi szíves süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".