• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sárgabarackos lepény túróval

Hozzávalók

Egy 20x30 cm-es adaghoz
Tészta:

  • 150 g tönkölyliszt
  • 75 g rozsliszt
  • 190 g vaj
  • 30 g  Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 2 g só
  • 45 ml fehérbor

Töltelék:

  • 250 g túró
  • 200 g tejföl
  • 10 g vaníliás cukor
  • 40 g Koronás Kristálycukor

Díszítéshez:

  • 500 g friss sárgabarack, vagy kompót
  • 50 g fenyőmag
  • 10 g Koronás Porcukor
  • mentalevél

 

Elkészítés

Mindkét fajta lisztet, a kockákra vágott hideg vajat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, és finom, omlós tésztává dolgozzuk. A legvégén hozzákeverjük a hideg fehérbort, és gyors mozdulatokkal újra összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 10-15 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett munkalapon 20 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát.

A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük, és a szélektől kb 2-3 cm-re a tésztára kenjük. A szélek maradjanak töltelék nélkül. A kimagozott friss sárgabarackot vagy kompótot a vágott felével felfelé helyezzük a krém tetejére. A süteményt szórjuk meg fenyőmaggal, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.35-40 perc alatt süssük ropogósra.

Díszíthetjük friss mentával, és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sajtfánk

Valentin napi szíves süti

Olasz rizspite

Gesztenyés szelet

Húsvéti fészkek

Kókuszos marcipánrudak

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".