• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g búzaliszt
  • csipetnyi só
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 125 g hideg vaj
  • 1 db tojás

A csokikrémhez:

  • 100 g puha vaj
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 65 g Koronás Extra Finom Porcukor

A cukormázhoz:

  • 20 ml frissen facsart narancslé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

1. Először elkészítjük a kekszlapokat: a lisztet, a sót, a porcukrot és a vanília kikapart magjait egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és kör alakú formákat szúrunk ki belőle. Tepsire tesszük, és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

3. A töltelékhez a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és az extra finom porcukorral, és ezzel ragasztjuk össze a kekszlapokat.

4. A tetejére szánt cukormázhoz a narancslevet kikeverjük a porcukorral, és a keksz-szendvicsek tetejére csorgatjuk, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

A hozzávalók kb. 25 db keksz-szendvicshez elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málna tiramisu

Túrógombóc eperröszterrel

Citromos-túrós kevert süti

Kakaós pöttyös kalács

Banánkenyér

Vaníliás kifli

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".