• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sokmagos répatorta

Hozzávalók

  • 1 marék mazsola
  • 1 db narancs
  • 1,2 dl étolaj
  • 12 dkg búzaliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 15 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 28 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg vegyes olajos-magos keverék (diákcsemege)
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 3–4 evőkanál Koronás Porcukor
  • fél citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

Reszeljük le a megmosott narancs héját egy tányérba, a levét facsarjuk ki. Szórjuk a mazsolát egy kis tálba, öntsük rá a narancslevet, majd forraljuk fel. Hagyjuk addig állni, míg a mazsola ki nem hűl. Tegyük a lereszelt sárgarépát egy nagy keverőtálba, csorgassuk rá az olajat, üssük hozzá a tojásokat, és szórjuk rá a barnacukrot. Ízesítsük sóval, őrölt fahéjjal, reszelt narancshéjjal és a beáztatott mazsolával. Fakanállal az egészet jó alaposan keverjük össze. Egy kis tálba mérjük ki a liszteket, tegyük hozzá a szódabikarbónát, a sütőport és az olajos magvakat, utána kanállal keverjük el. Kis adagokban dolgozzuk bele a répás masszához. Öntsük a tésztát egy kiolajozott és liszttel meghintett kuglófformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150–160 fokon 40–50 perc alatt készre sül (légkeveréses sütő). Ha elkészült, borítsuk ki egy nagy tányérra. A mázhoz tegyük a szobahőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálba, szórjuk rá a cukrot, a citromhéjat és a citromlevet, majd elektromos keverővel keverjük tíz percig, míg habos nem lesz. Ha elkészült, kanalazzuk a kihűlt torta tetejére, majd vágjuk fel cikkekre. Mellé kanalazhatunk a maradék krémsajtból. Diákcsemege helyett használhatunk vegyesen tök- és napraforgómagot, diót, mandulát és mogyorót.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Duplacsoki torta

Húsvéti répatorta

Színes party-torta

Mákos sajttorta málnazselével

Fordított szilvatorta (szilvás tarte tatin)

Angol angyal piskótatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".