• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sült almák whisky-s gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 1 pohár whiskyvel átitatott vegyes aszalt gyümölcs keverék
  • 1 pohár dió
  • 2 evőkanál vaj
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom
  • 50 dkg mazsola
  • 20 dkg aszalt fekete ribizli
  • 10 dkg aszalt narancs és citromhéj kocka vegyesen
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 35 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 40 dkg alma
  • 2 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 db narancs reszelt héja és leve
  • 10 kdg apróra vágott dió
  • 20 dkg marhafaggyú vagy vaj
  • 1 evőkanál mézes sütemény ízesítő
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl whisky

Elkészítés

Tegyük a kis kockákra összevágott aszalt szilvát, a lereszelt almát, az apró darabokra tört diót és a többi aszalt gyümölcsöt egy nagy hőálló tálba, szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, tegyük hozzá a citrom és narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Reszeljük rá a hideg faggyút, majd jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk egy napot állni, utána fedjük le az edényt alufóliával, és tegyük a sütőbe. 100–110 fokon dunsztoljuk három órán keresztül. Ha elkészült, tegyük befőttes üvegekbe, zárjuk le jól, és szárazon dunsztoljuk ki. Az eredeti recept faggyúval készül, ha nem tudunk beszerezni, készítsük el vajjal. Vékonyan hámozzuk meg az almákat, majd tegyük citromlével ízesített vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az alma aljából metsszünk le egy picit, hogy a tepsiben ne billegjen majd. Kocsányánál kezdve kávéskanállal vájjuk ki a magházát. Tegyük a kivájt almákat tepsibe vagy tűzálló sütőedénybe, csorgassuk meg olvasztott vajjal, majd hintsük meg őrölt fahéjjal. Öntsük egy tálba a whiskys gyümölcskeveréket, tegyük hozzá a durvára összevágott diót, majd keverjük jól össze. Töltsük meg a kivájt almákat a gyümölcsös keverékkel, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10–15 percig (légkeveréses sütő). Desszertként fogyaszthatjuk vaníliafagylalttal, de köretként is kínálhatjuk pulyka- és vadsültekhez. *A mincemeat ír whiskyvel átitatott gyümölcskeverék, ami az angolok kedvenc karácsonyi süteményének alapanyaga. Itthon is beszerezhető nagyobb hipermarketekben. Ha nem tudunk beszerezni whiskys gyümölcskeveréket, megtölthetjük az almákat gesztenyepürével vagy marcipán és mascarpone sajt keverékével is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karamellás tejbegrízes pohárkrém

Kókuszos mangós rolád

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Szerencsemalacok

Karamellöntet

Csokis kókuszszelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".