
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
A kekszalaphoz:
A sajttorta krémjéhez:
A gyümölcszseléhez:
A citromkontúrokhoz:
A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
A kekszalaphoz: a vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítógépben finomra őröljük (vagy sodrófával összetörjük). A kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral, majd a tortaformába nyomkodjuk, pohárral vagy kanállal elsimítjuk és lenyomkodjuk.
A sajttorta krémhez: a habtejszínt kemény habbá verjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A krémsajtot, mascarponét, citromhéjat és citromlevet a tejszínhez adjuk, simára keverjük. Ezután a porcukrot átszitálva hozzáadjuk, és még egyszer alaposan elkeverjük. A krémet a kekszalapra simítjuk, és legalább 5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A gyümölcszseléhez: a maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket, és szitán átnyomjuk – a levét felfogjuk. Majd trópusi lekvárt a maracuja levéhez keverjük.
A kontúrokhoz: a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd kissé hagyjuk hűlni. Ezután belekeverjük a krémsajtot, és az így kapott krémet habzsákba (vagy eldobható nyomózsákba) töltjük. A zsák végét levágjuk, és a hideg sajttortára körvonalakat rajzolunk vele (lásd a képen). A kontúrokon belül a maracujás zselét kanállal eloszlatjuk. Tálalás előtt hidegen tartsuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás