• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

„Sütés nélküli” citromos sajttorta

Hozzávalók

egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához

A kekszalaphoz:

  • 200 g vajas keksz
  • 80 g vaj
  • 20 g Koronás Porcukor

A sajttorta krémjéhez:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 bio citrom (héja és leve)
  • 400 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 200 g mascarpone
  • 100g Koronás Porcukor

A gyümölcszseléhez:

  • 6 maracuja
  • 1 üveg lekvár (trópusi gyümölcsből)

A citromkontúrokhoz:

  • 30 g fehér bevonócsokoládé (kuvertűr)
  • 100 g krémsajt
     

Elkészítés

A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.

A kekszalaphoz: a vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítógépben finomra őröljük (vagy sodrófával összetörjük). A kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral, majd a tortaformába nyomkodjuk, pohárral vagy kanállal elsimítjuk és lenyomkodjuk.

A sajttorta krémhez: a habtejszínt kemény habbá verjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A krémsajtot, mascarponét, citromhéjat és citromlevet a tejszínhez adjuk, simára keverjük. Ezután a porcukrot átszitálva hozzáadjuk, és még egyszer alaposan elkeverjük. A krémet a kekszalapra simítjuk, és legalább 5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A gyümölcszseléhez: a maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket, és szitán átnyomjuk – a levét felfogjuk. Majd trópusi lekvárt a maracuja levéhez keverjük.  

A kontúrokhoz: a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd kissé hagyjuk hűlni. Ezután belekeverjük a krémsajtot, és az így kapott krémet habzsákba (vagy eldobható nyomózsákba) töltjük. A zsák végét levágjuk, és a hideg sajttortára körvonalakat rajzolunk vele (lásd a képen). A kontúrokon belül a maracujás zselét kanállal eloszlatjuk. Tálalás előtt hidegen tartsuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mákos vaníliás kifli

Datolyás-diós keksz

Rumos-narancsos kókusztorta

Magvas gyümölcskenyér

Birsalmás kosárka

Nyuszibriósok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".