• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

„Sütés nélküli” citromos sajttorta

Hozzávalók

egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához

A kekszalaphoz:

  • 200 g vajas keksz
  • 80 g vaj
  • 20 g Koronás Porcukor

A sajttorta krémjéhez:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 bio citrom (héja és leve)
  • 400 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 200 g mascarpone
  • 100g Koronás Porcukor

A gyümölcszseléhez:

  • 6 maracuja
  • 1 üveg lekvár (trópusi gyümölcsből)

A citromkontúrokhoz:

  • 30 g fehér bevonócsokoládé (kuvertűr)
  • 100 g krémsajt
     

Elkészítés

A kapcsos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.

A kekszalaphoz: a vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítógépben finomra őröljük (vagy sodrófával összetörjük). A kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral, majd a tortaformába nyomkodjuk, pohárral vagy kanállal elsimítjuk és lenyomkodjuk.

A sajttorta krémhez: a habtejszínt kemény habbá verjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A krémsajtot, mascarponét, citromhéjat és citromlevet a tejszínhez adjuk, simára keverjük. Ezután a porcukrot átszitálva hozzáadjuk, és még egyszer alaposan elkeverjük. A krémet a kekszalapra simítjuk, és legalább 5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A gyümölcszseléhez: a maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket, és szitán átnyomjuk – a levét felfogjuk. Majd trópusi lekvárt a maracuja levéhez keverjük.  

A kontúrokhoz: a fehér csokoládét megolvasztjuk, majd kissé hagyjuk hűlni. Ezután belekeverjük a krémsajtot, és az így kapott krémet habzsákba (vagy eldobható nyomózsákba) töltjük. A zsák végét levágjuk, és a hideg sajttortára körvonalakat rajzolunk vele (lásd a képen). A kontúrokon belül a maracujás zselét kanállal eloszlatjuk. Tálalás előtt hidegen tartsuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Szilvás lepény

Csokoládés-banános kalács

Narancsos kuglóf

Csokoládés mangós poke cake

Fűszeres csokis pöfeteg

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".