• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sütőben sült szilvalekvár

Hozzávalók

  • 5 kg szilva
  • 10 evőkanál Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Tepsibe töltjük a szilvákat. Ne tegyünk bele sokat, nehogy a leve kifolyjon a sütőbe! A cukrot rászórjuk, a citromlét rálocsoljuk és alaposan átkeverjük. Alufóliával lefedjük és 150 fokos sütőben 4–5 órán át sütjük. Több tepsivel is dolgozhatunk, ha a sütőnk légkeveréses. Óránként érdemes átkeverni, ha nagyon sülne, vegyük lejjebb a hőfokot. Steril üvegekbe töltjük, fejre állítjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonya-málnalekvár

Vaníliás-rebarbarás meggylekvár

Vodkás narancslekvár

Őszibarack-füge lekvár

Rebarbara-málna lekvár

Mentás, áfonyás „dupla” baracklekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".