• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvalekváros linzerkarika

Hozzávalók

  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 pohár szilvalekvár

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot és a sütőport. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel jól morzsoljuk össze. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, és gyúrjuk jól össze. Ha keménynek ítéljük a linzertésztát, pár evőkanál tejszínnel lazítsuk fel. Gyúrjuk át alaposan, majd tegyük egy tányérra, fedjük be fóliával és pihentessük a hűtőszekrényben pár órán keresztül. Tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki három milliméter vastagságúra. Szúrjunk ki belőle öt centis karikákat úgy, hogy a fele kiszúrt karikának a közepét egy gyűszűvel még kiszúrjuk. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6–8 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt a megsütött karika közepére, majd helyezzük rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Kezünkkel óvatosan nyomjuk rá, és az egészet bőven szórjuk meg porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis-diós áfonyás keksz

Színes-csokis keksz

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Mézes puszedli

Zabpelyhes linzer

Ropogós chiás, cseresznyés keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".