• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvalekváros linzerkarika

Hozzávalók

  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 pohár szilvalekvár

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot és a sütőport. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel jól morzsoljuk össze. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, és gyúrjuk jól össze. Ha keménynek ítéljük a linzertésztát, pár evőkanál tejszínnel lazítsuk fel. Gyúrjuk át alaposan, majd tegyük egy tányérra, fedjük be fóliával és pihentessük a hűtőszekrényben pár órán keresztül. Tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki három milliméter vastagságúra. Szúrjunk ki belőle öt centis karikákat úgy, hogy a fele kiszúrt karikának a közepét egy gyűszűvel még kiszúrjuk. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6–8 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt a megsütött karika közepére, majd helyezzük rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Kezünkkel óvatosan nyomjuk rá, és az egészet bőven szórjuk meg porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokidarabos cookies

Citromos kekszek

Mogyorós csokiszelet

Szezámos-kakaós keksz

Málnás-zabpelyhes keksz

Pókos keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".