• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilvás-barackos galette

Hozzávalók

A tésztához

  • 155 g liszt
  • 40 g kukoricaliszt
  • 1 teáskanál Koronás Kristálycukor
  • fél teáskanál só
  • 90 g vaj
  • 60 ml hideg víz

A töltelékhez

  • 3 szem nagy barack
  • 3 db szilva
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 1 csipet só

A befejezéshez

  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál csíkozott mandula

Elkészítés

Egy konyhai aprítóba tesszük a tészta hozzávalóit a víz kivételével. Jól összedolgozzuk, majd kis részletekben belecsurgatjuk a vizet, míg jól kezelhető állagú tésztát kapunk. Ha kemény a tészta, egy kevés vizet még lehet tenni hozzá. A kész tésztából gombócot gyúrunk, és folpackba csomagolva 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tésztát kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körré és egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. A félbevágott, felszeletelt, kimagozott szilvákat és barackokat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, kukorica keményítőt és a sót. Alaposan összekeverjük. A szilvás tölteléket a kinyújtott tészta közepére halmozzuk úgy, hogy körben 5 cm tésztaperemet hagyunk szabadon. Ráhajtjuk a peremet ügyelve, hogy az jól tartsa a tölteléket. Végül a tészta peremet lekenjük a kikevert tojással, és meghintjük kristálycukorral és szeletelt mandulával. 40–50 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül a 170 fokra előmelegített sütőben. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bodzás-epres palacsinta

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Epres-mandulás fehércsokis galette

Sárgabarackos lepény túróval

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Csíkos kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".