• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 25 dkg kerekszemű rizs
  • csipet só
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 dl víz
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejszín + 1 evőkanál Koronás Porcukor

A raguhoz

  • 30 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, átforgatjuk rajta a rizst, majd felöntjük a vízzel. Csipet sóval, a cukorral és a vaníliakivonattal ízesítjük. Ezt követően hozzáadjuk a tejet és néha megkeverve, közepes lángon megfőzzük a tejberizst. Amikor már csak kevés folyadék van rajta, zárjuk el a lángot és hagyjuk, hogy a maradék folyadékot is felszívja a rizs. A tejszínből a porcukorral habot verünk és óvatosan a langyos rizshez forgatjuk.

Az epret, rebarbarát megmossuk, az epret kicsumázzuk, a rebarbara szárvégeit levágjuk és feldaraboljuk őket, majd a cukorral egy lábasban 5 perc alatt összefőzzük. A raguból 4 pohár aljára merünk 2 evőkanálnyit, erre szedjük a rizst, a tetejére ismét a gyümölcsragut kanalazunk, így kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tejberizses epres, rebarbarás pohárkrém

Csokis csésze

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Vajkrém alaprecept

Fahéjas karika

cukormázzal

Csokis kókuszszelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".