• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tésztában sült körte

Hozzávalók

  • 3 db nagy, érett körte
  • 1 db citrom leve
  • 0,2 kg leveles tészta
  • 1 db apró tojás
  • 125 g krémsajt
  • ízlés szerint Koronás Porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 50 g durvára tört dió

Elkészítés

A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk ki a magházukat is. Egy szilikonos sütőpapírra tegyük a vágott felükkel lefelé, majd locsoljuk meg őket a friss citromlével. A kész, 2 mm vastag leveles tésztával borítsuk be egyenként a fél körtéket. A tészta széleit vágjuk a körték alakjára. A maradék tészából készítsünk mindegyik körtére egy levélkét, majd villával sűrűn szurkáljuk be rajtuk a tésztát. Kikevert tojással nagyon vékonyan ecseteljük le a tészta felületét, hogy a szurkált lyukakat ne tömítsük el tojással. Előmelegített, 220 fokos sütőben légkeverés nélkül 15–20 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd hagyjuk a lemezen kissé visszahűlni. Ezalatt készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A kihűlt körtéket fordítsuk meg. A magház helyére nyomjunk a krémsajtos töltelékből, tetejét pedig szórjuk meg durvára tört dióval.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Almakompót fahéjas krémmel

Répatorta

mascarpone krémmel

Tésztában sült körte

Mogyorókrémes habcsók

Mentás narancs-nektarin jégkrém

Frissítő gyümölcs shake

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".