• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós-grízes palacsinta

Hozzávalók

kb. 6 palacsintához

A tésztához

  • 200 ml tej
  • 80 g búzadara
  • 40 g Koronás Porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 250 g sovány túró
  • 10 g liszt

A díszítéshez

  • kókuszolaj
  • málna
  • Koronás Porcukor Malom

 

Elkészítés

A tejet rövid ideig forraljuk.

Hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot, és jól összekeverjük. Körülbelül 5 percig ázni hagyjuk, majd egy tálba öntjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük.

A túrót és a tojássárgáját a búzadarához adjuk, és azonnal elkeverjük egy kézi mixer habverőjével. Hozzáadjuk a lisztet, és rövid ideig keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.

A kókuszolajat egy tapadásmentes serpenyőben felmelegítjük. A tésztát a felforrósított serpenyőbe kanalazzuk, és kerekre formázzuk. A palacsintákat alacsony hőfokon mindkét oldalukon kb. 3 percig sütjük. Melegen tartjuk.

Porcukorral meghintjük, és málnával díszítjük. Legjobb langyosan tálalni.

Variációs lehetőség: A túrós-grízes palacsinta fahéjas cukorral is nagyon finom. Keverjünk össze 3-4 evőkanál kristálycukrot egy kis fahéjjal.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vörös áfonyás fordított sütemény

Marcipános-lekváros leveles

Diós márvány

Kókuszos-diós-barackos süti

Bukta

Florentine

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".