• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Florentine

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kandírozott citromhéj
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé olvasztva

Elkészítés

A vajat a mézzel, a tejszínnel és a cukorral felforraljuk, és 5 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a kandírozott narancsot és citromot, a mandulaszeleteket és a lisztet. Tovább főzzük még 5–6 percet, míg kicsit sűrűsödik. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk a masszát és 180 fokon 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Alaposan kihűtjük. Ha kihűlt, egy tálcára fordítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és megkenjük olvasztott csokival. Ha a csoki megdermedt, visszafordítjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás-pisztáciás koszorú

Szedres kosárka

Marcipános-lekváros leveles

Makadámdiós keksz

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Céklás fészek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".