• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós-mascarponés torta

Hozzávalók

18 cm átmérőjű tortaforma

  • 5 tojás
  • 180 g Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 175 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
     
  • 80 ml bodzavirágszirup

A túrós-mascarpone töltelékhez

  • 4 zselatinlap
  • 500 g sovány túró
  • 250 g mascarpone
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
     
  • Szárított bodzavirág és rózsaszirmok a díszítéshez
  • vaj a kenéshez
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazzuk a tortaformát, és megszórjuk zsemlemorzsával.

A piskótatésztához a tojásokat erőteljesen felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék világossárga és habos nem lesz, és térfogata megduplázódik.

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sóval óvatosan a tojásos keverékhez keverjük.

A kivajazott és morzsázott tortaformába öntjük, és kb. 40 percig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük!

Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

A sovány túrót összekeverjük a mascarponéval és a cukorral.

A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben, nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk. Belekeverünk 3 evőkanálnyi túrós-mascarpone keveréket. Levesszük a tűzről, és a zselatinkeveréket a maradék túrós-mascarpone keverékhez adjuk. Végül a citromlével ízesítjük. Lefedjük és hűtőben 2 órán át hűtjük.

A kihűlt piskótát félbevágjuk, és megkenjük a bodzavirágsziruppal.

Kivesszük a hűtőből a túrós-mascarpone krémet és megtöltjük vele a tortát, a maradék krémet pedig a külső oldalára és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

A szárított virágokkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Cseresznyés-sárgabarackos morzsás focaccia

Céklás fészek

Almás-mogyorós kekszgolyó

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".