• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vajkrém alaprecept

Hozzávalók

  • 230 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (10 g)
  • 333 ml tej
  • 48 g vaníliás pudingpor
  • 1 tojássárga
  • 400 g vaj vagy margarin

Elkészítés

Először sárgakrémet készítünk. A sárgakrém tulajdonképpen sűrű pudingmassza. Ehhez a pudingport és a tojássárgát a hideg tej egy minimális részével csomómentesre kikeverjük. Éppen csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy folyékony massza állagú legyen, így könnyen csomómentessé válik! Közben a maradék tejet a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kevergetés mellett felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és vékony sugárban csurgatva, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a pudingmasszát. Visszatesszük a tűzre, és közepes lángon besűrítjük. Ezen a ponton nagyon figyeljünk, folyamatosan keverni kell a sárgakrémünket, mert hihetetlenül gyorsan leég vagy becsomósodik! Ha a krém besűrűsödött, szobahőmérsékleten kihűtjük. Fontos, hogy hűtés közben néha keverjük meg, ezzel elkerülve a bőrösödést, hisz az szintén csomókat eredményez! Közben a szobahőmérsékletű vajat habverővel magas fokozaton kb. 10 percig keverjük, ezáltal könnyed, habos alapot kapunk. A kihűlt sárgakrémet kis adagokban ehhez az alaphoz adjuk, miközben a vajat tovább keverjük géppel. Ha egyneműsödött, kész a vajkrémünk! Hűtőben tároljuk, ahol szilárdul, szobahőmérsékleten pedig puhul. Színezhetjük és ízesíthetjük kívánság szerint (kakaóporral, gyümölcspürével, szárított gyümölccsel, pirított magvakkal, citrushéjjal, kávéval, fűszerekkel, kivonatokkal, stb.).

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sárgabarackos-mákos desszert túrókrémmel

Madártej

Csokis csésze

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Almakompót fahéjas krémmel

Tejfölös-szedres pohárkrém

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".