• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Valentin napi torta

Hozzávalók

A kakaós piskótához (2db)

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A sima piskótához

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt

A citromos-mákos krémhez

  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csoki
  • 2 cs pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 evőkanál mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg tejberízs
  • szórócukrok, ostyavirágok

Elkészítés

A tojásokból a cukorral habot verünk. A lisztet és a kakaóport óvatosan belekeverjük, majd egymás után kisütjük őket 180 fokos sütőben. A sima lapot is kisütjük. A pudingból és a tejből sűrű pudingot főzünk, cukorral édesítjük, mákot belekanalazzuk. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a pudinghoz keverjük. A ricottát és a mascarponét a citrom héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos részt és a krémből 1/3 részt kivesszük. A maradék 2/3 részhez keverjük a tejberizst. A tejberizses krémmel megkenjük először az egyik kakaós lapot, erre helyezzük a sima piskótát, majd ismét krém és a maradék kakaós lap. A tortát a maradék sima krémmel bevonjuk és szórócukrokkal kidíszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás Pavlova torta

Almás sajttorta Mézivel

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Bogyós gyümölcsös-bodzás muffin

Marcipános-diós-szilvás csigatorta

Túrókrémes palacsintatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".