• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Valentin napi torta

Hozzávalók

A kakaós piskótához (2db)

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A sima piskótához

  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt

A citromos-mákos krémhez

  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csoki
  • 2 cs pudingpor
  • 0,5 l tej
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 5 evőkanál mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg tejberízs
  • szórócukrok, ostyavirágok

Elkészítés

A tojásokból a cukorral habot verünk. A lisztet és a kakaóport óvatosan belekeverjük, majd egymás után kisütjük őket 180 fokos sütőben. A sima lapot is kisütjük. A pudingból és a tejből sűrű pudingot főzünk, cukorral édesítjük, mákot belekanalazzuk. A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a pudinghoz keverjük. A ricottát és a mascarponét a citrom héjával habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingos részt és a krémből 1/3 részt kivesszük. A maradék 2/3 részhez keverjük a tejberizst. A tejberizses krémmel megkenjük először az egyik kakaós lapot, erre helyezzük a sima piskótát, majd ismét krém és a maradék kakaós lap. A tortát a maradék sima krémmel bevonjuk és szórócukrokkal kidíszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres, rebarbarás túrótorta

Almás-túrós mandulatorta (lisztmentes)

Marcipános-diós-szilvás csigatorta

Bogyós gyümölcsös-bodzás muffin

Répatorta

mascarpone krémmel

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".