• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás fahéjas kifli

Hozzávalók

Kb. 80 darabhoz:

  • 300 g búzafinomliszt
  • 90 g Koronás Porcukor
  • 90 g darált dió vagy mandula
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • ½ tk fahéj
  • 250 g vaj (hideg)

A forgatáshoz:

  • 120 g Koronás Porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet szitáljuk simára, és a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. Ha a tészta omlós, dolgozzunk bele 1-2 evőkanál tejet. Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük hűtőbe körülbelül 1-2 órára.

Formázzunk kifliket kb. 9 grammos tésztadarabokból, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.  180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 11 percig.

Keverjük össze a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, és még forrón forgassuk benne meg a kifliket. Ha a kifli túl könnyen törik, akkor a cukor-fahéj keveréket egy szita segítségével hintsük a kiflikre.

Jól lezárt dobozban kb. 3-4 hétig eltartható.
 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Amerikai fánk cukormázzal

Kávés-karamellás poke cake

Húsvéti nyúlbriós

Csokis-diós áfonyás keksz

Kakaós háromszögek

Vaníliás-rumos korongok

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".