• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás kifli

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 5 dkg Koronás Porcukor a forgatáshoz
  • 1 db vanília rúd magja
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtjük. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle. A rudakból kb. 3 cm-es karikákat vágunk és ezekből vékony kifliket sodrunk. 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 perc alatt világos színűre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk őket. Fémdobozban hetekig eláll.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-diós linzer

Cukkinis-citromos sütemény

Narancsos kalács

Magvas gyümölcskenyér

Almás tatin

Banánkenyér karamellszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".