• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás-rumos korongok

Hozzávalók

Kb. 40 kekszhez

  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy vaníliarúd kikapart belseje
  • egy bio narancs reszelt héja
  • 200 g liszt
  • 150 g darált mandula
  • 60 ml rum (40 %)
  • 150 g ribizlilekvár

Elkészítés

A kristálycukrot, a tojást, a tojássárgáját, a sót, a vaníliás cukrot, a vanília kikapart belsejét, és a narancshéjat kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük a mandulával. A lisztes keveréket a tojásos keverékhez adjuk. Végül keverjük hozzá a rumot is. A masszát csillag fúvókával  ellátott habzsákba öntjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. A ribizli lekvárt felforraljuk, és kicsit hagyjuk kihűlni. Ezután ragasszuk össze a kekszeket a lekvárral. Kb. 30 percig pihentessük, amíg a lekvár megdermed. 

Tipp: A vanília páratlanul finom illatú és rendkívül kellemes ízt ad a süteményeknek. Íze jellegzetesen édes, fűszeres. A vanília ellazítja a lelket és megnyugtatja az idegeket, boldogságérzetet kelt és új utakra vezet minket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Húsvéti nyúlbriós

Cukkinis-csokis kuglóf

Vegán rácsos keksz

Citromrolád

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Túrós-grízes palacsinta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".