• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás-rumos korongok

Hozzávalók

Kb. 40 kekszhez

  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • egy vaníliarúd kikapart belseje
  • egy bio narancs reszelt héja
  • 200 g liszt
  • 150 g darált mandula
  • 60 ml rum (40 %)
  • 150 g ribizlilekvár

Elkészítés

A kristálycukrot, a tojást, a tojássárgáját, a sót, a vaníliás cukrot, a vanília kikapart belsejét, és a narancshéjat kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük a mandulával. A lisztes keveréket a tojásos keverékhez adjuk. Végül keverjük hozzá a rumot is. A masszát csillag fúvókával  ellátott habzsákba öntjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. A ribizli lekvárt felforraljuk, és kicsit hagyjuk kihűlni. Ezután ragasszuk össze a kekszeket a lekvárral. Kb. 30 percig pihentessük, amíg a lekvár megdermed. 

Tipp: A vanília páratlanul finom illatú és rendkívül kellemes ízt ad a süteményeknek. Íze jellegzetesen édes, fűszeres. A vanília ellazítja a lelket és megnyugtatja az idegeket, boldogságérzetet kelt és új utakra vezet minket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mákos halmok

Zabpelyhes-áfonyás-szedres süti

Loukoumades, a görög fánk

Pörkölt mandulás cupcake

Amerikai fánk cukormázzal

Zeppole, olasz túrófánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".