• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Réti szirup

Hozzávalók

kb. 1,5 liter szörphöz

  • 375 ml almalé
  • 375 ml víz
  • 2 citrom leve és héja
  • 1 kg Koronás Szirupcukor
  • 40-50 g köszvényfű

Elkészítés

Az almalevet, a vizet, a citromlevet és -héjat, valamint a cukrot egy nagy lábosba tesszük, és állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg az oldat tiszta nem lesz.

Ezután belekeverjük a friss köszvényfű, és kb. 5 percig főzzük a keveréket.

Hagyjuk kihűlni, és az intenzívebb íz érdekében a szirupot egy éjszakán át állni hagyjuk.

Egy kávéfilteren vagy tiszta gézkendőn átszűrjük, és kiforrázott üvegekbe töltjük.

Hideg, szénsavas ásványvízzel és néhány szelet citrommal a legfinomabb.

Tipp: A réti szirup nagyszerűen eláll a kamrában, és jól lezárva legalább 6 hónapig eltartható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromfűszörp

Lime-os mentaszörp

Uborkás lime-os bodzaszörp

Rebarbara szörp

Alma-körte vegyes szörp kínai ötfűszerrel

Citrusos gyógynövény­szörp

rozmaringgal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".