• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Eper mousse torta

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 4 db tojássárgája
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csipetnyi só
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 50 ml víz
  • 3 db tojássárgája
  • 160 ml tejszínhab
  • 6 db lapzselatin
  • 300 g eper

Elkészítés

Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd a lisztet is. Addig keverjük, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, elsimítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük a „fél” karikát. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ez minimum 1 óra. Ha kihűlt a karika, elkészítjük a krémet. Ehhez először a tejszínhabot verjük kemény habbá, majd tegyük be a hűtőbe, később fog kelleni. A tojássárgákat önmagukban elkezdjük habosítani robotgéppel, közben a cukrot és a vizet feltesszük főni. Mikor már 3–4 perce fő a cukros víz, vékony sugárban folyamatos habosítás mellett a tojássárgához csurgatjuk és addig habosítjuk, míg szobahőmérsékletre hűl a keverék. Ez kb. 10 perc. Ekkor az epreket turmixoljuk össze pürévé. Adjuk hozzá a beáztatott, kifacsart, megmelegített zselatint is. Végül a kihűlt cukros tojássárgához keverjük hozzá a zselatinos eperpürét, majd forgassuk bele a tejszínhabot is. Az így kapott krémet egyenletesen terítsük el a karikában a piskótán, majd minimum 2 órára tegyük a hűtőbe. Friss eperrel díszítve fogyasszuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás csokoládé­mousse-torta

Kókuszos habcsóktorta

Epres joghurttorta

Mogyorós-banános habcsóktorta

Diós répatorta narancsos krémmel

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".