• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Epres jégkrém­szendvics

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál citromlé
  • 6 dkg Koronás Porcukor
  • 10–15 dkg vajas keksz
  • 10–15 dkg ét/tej/fehér csokoládé ízlés szerint

 

Elkészítés

A megmosott epreket a porcukorral, a citrom facsart levével és a tejszínnel botmixerrel összeturmixoljuk. Egy egyenes falú kerámiatálat, ami kb. 3–4 cm magas kibélelünk fóliával és fagyasztóba tesszük 5–6 órára vagy egy éjszakára, hogy kidermedjen. Másnap meleg vízbe mártjuk a tálat, majd kiemeljük a fagyit. Keksz méretűre vágjuk és összeállítjuk a szendvicseket. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk és a fagyos szendvicseket belemártjuk, szinte azonnal ráköt a csoki és már fogyaszthatjuk is.

TIPP: ha csak kerek kekszünk van otthon: sima vagy fagyis-kanállal merjünk a kekszre egy adag epres fagyit és egy másik keksszel nyomjuk össze, így kerek jégkrémszendvicseink lesznek!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vegyes nyári gyümölcsös crumble

Sütőtökös panna cotta tökmag­grillázzsal

Temető puding

Tojásdíszek

Banános-almás müzliszelet

Tejfölös panna cotta eperrel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".