• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Lekváros bukta

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj+ 5 dkg a forgatáshoz, kenéshez
  • (rum, reszelt citromhéj)
  • lekvár a töltelékhez

Elkészítés

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk és a tojássárgákkal, olvasztott vajjal jól kidolgozzuk a tésztát. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk a tésztát, majd 1 teáskanál lekvárral betöltjük. A buktákat olvasztott vajba forgatás után a tepsibe helyezzük. Fél órát még kelesztjük, majd a maradék olvasztott vajhoz kevés tejet keverünk és lekenjük a buktákat. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp: a tésztát ízesíthetjük egy kis rummal és/vagy reszelt citromhéjjal is.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Mini almás rétes nyárson

Éclair csokikrémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".