• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rusztikus almatorta fahéjas cukormázzal

Hozzávalók

  • 125 g puha vaj
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 125 g natúr joghurt
  • 250 g búzaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 150 g alma (nyersen, felkockázva mérve)

Morzsa a tetejére:

  • 100 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 50 g hideg vaj
  • 50 g dióbél apróra vágva

A fahéjas cukormázhoz:

  • 10 ml forró víz
  • 60 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Először elkészítjük a morzsát: a barnacukrot és a fahéjat összeforgatjuk, összemorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajjal, és hozzáadjuk a felaprított diót is. Ha kész, félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk, kilisztezzük.  A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a natúr joghurtot is. Beleszórjuk a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk, majd utolsóként hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, és elkeverjük. A masszát az előkészített tortaformába kanalazzuk, a tetejére rámorzsoljuk a fahéjas-diós morzsát, és sütőbe toljuk 40–45 percre. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk. A fahéjas cukormázat is elkészítjük: a forró vízhez hozzáadjuk az extra finom porcukrot, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a fahéjat is, simára keverjük, és ezzel locsoljuk meg a süteményt tálaláskor.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános-diós-szilvás csigatorta

Húsvéti fészkek

Finom mákos-túrótorta

Mákos sajttorta málnazselével

Klementin torta

Csokoládés borsmenta torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".