• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres reszelt túrós

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g puha vaj
  • 100 g Barna Nád Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 170 g tejföl
  • 600 g búzaliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak (12 g) sütőpor

Az epres-túrós töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 2 db tojás
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 g friss eper

Elkészítés

A tésztához a puha vajat kikeverjük a Barna Nád Kristálycukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és a száraz hozzávalókat. Összedolgozzuk, majd gombócot gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 2–3 órára.  Elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, majd az eper kivételével mindent hozzáadunk, és alaposan kikeverjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és feldaraboljuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20x25 cm-es sütőtálat/kisebb tepsit. (Lehet picit nagyobb is a tepsi, így vékonyabb lesz a tésztaréteg és a töltelék is, a sütési idő ebben az esetben kb. 30 perc.) A hűtőből elővett tészta felét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a sütőpapíros tepsiben egyenletesen elterítjük. Rákanalazzuk a túrós tölteléket, elsimítjuk, és a tetejét kirakjuk eperrel. Lereszeljük a maradék tésztát, és ezzel fedjük be az epret.  35–40 perc alatt készre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Húsvéti fészkek

Mézeskalács

Churros-spanyol fánk

Körte tiramisu

Málna tiramisu

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".