• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kalács

Hozzávalók

A kelt tésztához:

  • 21 g friss élesztő
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 175 ml langyos tej
  • 500 g liszt
  • 60 g lágy vaj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 80 g darált pisztácia
  • 80 g darált mandula
  • 70 ml tej
  • 50 g Koronás Kristálycukor

A lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

A kelt tésztához tegyünk a langyos tej felébe 1 teáskanál kristálycukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük jól össze. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk mélyedést és öntsük bele az élesztős tejet. Öntsünk rá egy kis lisztet és letakarva hagyjuk körülbelül 15 percig kelni. Ez idő alatt buborékoknak kell kialakulniuk. Ezután adjuk hozzá a maradék langyos tejet, a kristálycukrot, a vajat, a tojásokat és a sót is és dolgozzuk sima tésztává. Takarjuk le egy egy tiszta konyharuhával és meleg helyen hagyjuk kb. 45 percig kelni. 

Eközben készítsük el a pisztáciás tölteléket. Forraljuk fel a tejet a cukorral együtt, majd adjuk hozzá a darált pisztáciát és a darált mandulát. Hagyjuk kihűlni a tölteléket. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát gyújruk át ismét.

Ezután vágjuk félbe a tésztát, és mindkét felét egyforma, kb. 0,5 cm vastag téglalapokká nyújtsuk ki. Kenjük meg a pisztácia töltelékkel és tekerjük fel őket, hogy két rudat kapjunk. (lásd lépésről lépésre a fotókat)

A két rudat nyomjuk össze az egyik végükön, ezután éles késsel vágjunk a tésztákba hosszanti irányban a tészta 2/3 részéig (ne vágjuk át teljesen) és óvatosan csavarjuk össze a két rudat úgy, hogy a nyitott  rész lehetőleg felfelé nézzen. A végeket jól nyomjuk össze, és helyezzük a fonatot a tepsire.

A tojást keverjük ki a tejszínnel és kenjük meg vele a húsvéti fonatot. Szórjuk meg a tetejét mandulareszelékkel és süssük a kalácsot körülbelül 45 percig.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fehércsokis torta barackkal

Répatorta

mascarpone krémmel

Gyümölcsös morzsasüti

Barackos korongok

Nyuszikekszek

Nyuszi torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".