• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Nyuszi torta

Hozzávalók

28 cm-es tortaformához

  • 4 tojás
  • 350 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 250 g tejföl
  • 250 g joghurt
  • 250 ml olaj
  • 330 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 240 g darált dió vagy mandula
  • 4 ek rum
  • 2 tk fahéj

A krémhez

  • 250 g túró
  • 250 g natúr krémsajt
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 60 g joghurt

A dekorációhoz

  • ca. 130 g kókuszreszelék
  • cukorgyöngy, csokoládé reszelék a szemhez és orrhoz

Elkészítés

A tojásokat a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, a joghurtot és a rumot. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a dióval, majd óvatosan forgassuk bele a tojásos keverékbe. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és süssük  előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 60-65 percig (160-170 fokon).

A krémhez keverjük össze jól a túrót, a krémsajtot, a joghurtot és a porcukrot.

Vágjuk a tortalapot a kép szerint két részre, és kenjük meg az egyik felét krémmel, majd illesszük hozzá a másik felét. (Ha a tészta sütés közben felfelé ível, a tetejét igazítsuk ki egyenesre.) Helyezzük a tortát egy sütőpapír csíkra. Készítsünk a fül számára bevágást késsel, majd kenjük meg a tortát a krémmel, de ne simítsuk el teljesen! A prémes megjelenés érdekében szórjuk meg a nyulat kókuszreszelékkel. Cukorgyöngyből készítsün orrot, és csokidarabokból szemeket. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokifészek tojásokkal

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Tojásdíszek

Diós répatorta

Húsvéti mazsolás kenyér

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".