• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Nyuszikekszek

Hozzávalók

A kekszhez

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A díszítéshez

  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg Koronás Porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál citromlé
  • 8 dkg piros marcipánmassza az orrokhoz
  • 8 dkg étcsoki

Elkészítés

A lisztet és a mandulát a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a sót és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, pár órát hűtjük. Ezt követően lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a körök egyik szélét egyenesre vágjuk és ennél a résznél a két kört összeillesztjük, majd finoman összenyomkodjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt nyuszipofikat először a fehér mázzal kidíszítjük, majd a marcipánmasszából apró orrokat készítünk. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk és habzsákba töltjük. Apró lyukat szúrunk rá tűvel és megrajzoljuk a nyuszik száját és bajuszkáját.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-mandulás golyók

Mogyorós-csokis keksz cukormázzal

Csokidarabos cookies

Oreo keksz

Ropogós narancsos zabpehelylisztes keksz kukorica­pehellyel

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".