• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Hozzávalók

egy 20 cm átmérőjű tortakarikához

A tésztához:

  • 180 g vaj
  • 200 g főzőcsokoládé
  • 6 tojás
  • 250 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 5 evőkanál tejföl
  • 240 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

A túrókrémhez:

  • 500 g félzsíros túró
  • 3 evőkanál vaníliás joghurt
  • 50 g Koronás Porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A csokoládémázhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 90 ml habtejszín

Továbbá:

  • 1 üveg karamellkrém vagy dulce de leche

A díszítéshez:

  • Makadámdió, csokoládé praliné, karamellizált aprított mogyoró, pekándió

Elkészítés

A vajat és a csokoládét egy edényben lassan felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a csokoládé és a vaj keverékét, majd a tejfölt.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A sütőt légkeveréses fokozaton előmelegítjük 170 oC-ra. A tortakarikát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és beleöntjük a tésztát. A középső rácson körülbelül 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!  Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A túrókrémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük.

A kihűlt tortát egy hosszú kenyérvágó késsel vízszintesen három részre vágjuk.

Egy tortatálra (vagy forgatható tortaállványra) helyezzük. Megkenjük 3 evőkanál karamellkrémmel, és a tetejére vékony réteg túrókrémet teszünk. Rátesszük a második tortaalapot, és ismét megkenjük a karamellkrémmel és a túrókrémmel. Ráhelyezzük az utolsó tortaalapot, és egy spatula segítségével egyenletesen megkenjük a tortát a túrókrémmel. Húzzuk le az oldalán úgy, hogy a karamellkrém egy része átlátszódjon. Hagyjuk a tortát a hűtőben hűlni, amíg a krém meg nem szilárdul.

A csokoládét a habtejszínben lassan felolvasztjuk. Amint megfelelő állagú (nem túl folyós), a csokoládémázat egy kanállal a torta közepére kenjük, és kifelé haladva szétterítjük. Hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán.

Amikor a csokoládémáz kezd megszilárdulni, a tortát pekándióval, makadámdióval, karamellizált aprított mogyoróval és csokoládépralinéval díszítjük. Tálalás előtt lehűtjük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Tejszínes-szedres almáspite

Cukkinis-almás sütemény

Túrógombóc eperröszterrel

Diós-szilvás kuglóf

Citromos-túrós kevert süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".