• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Áfonyás sárgabarack­lekvár

Hozzávalók

  • 1,2 kg sárgabarack
  • 0,3 kg áfonya
  • 0,5 kg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 4 cl sárgabaracklikőr

Elkészítés

A sárgabarackot és az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. A sárgabarackot kimagozzuk, az egyik felét kockákra daraboljuk, a másik felét pedig pürésítjük. Az áfonyát egy villával szétnyomkodjuk. A gyümölcsöket összekeverjük a befőzőcukorral, majd hűvös helyen kicsit állni hagyjuk. Ezután kevergetés közben felforraljuk, majd 6–8 percig tovább főzzük. A tűzről levéve sárgabaracklikőrrel ízesítjük, majd forrón az üvegekbe töltjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás sárgabarack­lekvár

Rozmaringos málnalekvár

Barackos almalekvár

Őszibarack­lekvár áfonyával

Feketeszeder-lekvár

Pezsgős áfonyalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".