• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás-diós crumble

Hozzávalók

  • 3–4 db közepes méretű alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor

A morzsához:

  • 75 g búzaliszt
  • 75 g zabpehely
  • 50 g dióbél felaprítva
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • 75 g hideg vaj

Elkészítés

Először elkészítjük a morzsát: a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra darabolt hideg vajat, és kézzel összemorzsoljuk. Ha kész, félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kb. 24 cm átmérőjű sütőtálat. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, és rászórjuk a Barna Nád Kristálycukrot. Összeforgatjuk, és a sütőtálba tesszük. (Adhatunk hozzá egy mokkáskanál őrölt fahéjat is.) Rászórjuk a morzsát, és sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük, akkor jó, ha a morzsa kezd pirulni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Keksztekercs

Banánkenyér fügével

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Sárgabarackos lepény túróval

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Áfonyás-ananászos répakocka

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".