• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás-diós torta

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 50 g őrölt dió
  • 13 dkg vaj
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  •  
  • (40x30 cm tortaforma)

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál búzadara
  • 8 dkg durvára vágott dió
  • 1 db tojás sárgája

Elkészítés

A tésztát összeállítjuk: a lisztet, a dióval, a sütőporral, a cukorral, a sóval elkeverjük, belekockázzuk, a vajat és összemorzsoljuk. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. A végén hozzádolgozzuk a tojást és 1 evőkanál tejfölt, és ezek segítségével összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket: Az almákat meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük az almahúst a csutka kivételével. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal 8–10 percig összefőzzük. A cukor olvadjon meg és kicsit párolódjon el a leve is. A tésztát a hűtőből kivesszük és kettéosztjuk. Lisztezett felületen egy 26-os kapcsos tortaforma méretű kört nyújtunk belőle, amit a sütőpapírral bélelt forma aljára fektetünk. Búzadarával és a dió felével megszórjuk, majd rásimítjuk az almás tölteléket. A töltelékre ismét dió kerül. A tészta másik felét is kör alakúra nyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, majd alaposan megszurkáljuk. Vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt, pirosodásig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Túrókrémes palacsintatorta

Finom mákos-túrótorta

Almás-diós torta

Vegán csokoládés-körtés sütemény

Sokmagos répatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".