• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás pite muffin

Hozzávalók

A tésztához:

  • 150 g hideg vaj
  • 300 g búzaliszt
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1–2 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 4–5 db alma
  • 1 citrom leve
  • 3–4 evőkanál Barna Nád Kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 1–2 evőkanál Barna Nád Kristálycukor

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot egy tálba mérjük, és elmorzsoljuk a felkockázott hideg vajjal. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha nem áll össze, adunk hozzá 1–2 evőkanál hideg vizet. Gombócot formázunk a tésztából, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a citrom levével. Hozzáadjuk a Barna Nád Kristálycukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk. Pihentetés után a tészta kb. 2/3 részét lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és egy kistányért körberajzolva köröket vágunk ki belőle. Ezekkel a tésztakörökkel béleljük ki a muffinsütő mélyedéseit, a túllógó részeket levágjuk. Villával megszurkáljuk az alját, és megtöltjük az almás töltelékkel.  A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle, majd rácsos mintát formázunk belőle a tölteléket befedve. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, lekenjük a rácsos tetőt tojással, és megszórjuk Barna Nád Kristálycukorral, majd sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Florentine

Mogyorós karamella

Fűszeres csokis pöfeteg

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".