• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Málnás zabszelet

Hozzávalók

A málnatöltelékhez

  • 170 g málna
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 30 g étkezési keményítő
  • 2 evőkanál citromlé

A tésztához

  • 130 g zabpehely
  • 95 g teljes kiörlésű liszt
  • 60 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 35 g dió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 80 ml étolaj
  • 1 db tojás

Elkészítés

Előkészítünk egy 20x25 cm-es magas peremű tepsit. Béleljük ki szilikonos sütőpapírral, a sütőt pedig melegítsük elő 170 fokra. A tészta részhez először a zabpelyhet, lisztet, diót, cukrot és a fahéjat daráljuk össze egy konyhai aprítóban, míg finom darálékot kapunk. Végül adjuk hozzá a tojást és az olajat is. Ezzel is daráljuk össze. A morzsa felét egyenletesen terítsük el a kipapírozott tepsiben, és alaposan nyomkodjuk le. A másik felét tegyük félre. A töltelék hozzávalóit mérjük egy forralóba, és forraljuk fel. Kb. 2 percen át főzzük folyamatosan keverve, míg sűrű lekvár állaga lesz, majd húzzuk le a tűzhelyről. A málnás tölteléket egyenletesen kenjük el a tepsiben a letömörített morzsán. Szórjuk meg a maradék morzsával egyenletesen, és erősen nyomkodjuk le. Az előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25 percen át süssük légkeverés nélkül. Kihűlés után szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás-epres kuglóf

Epres piskótarolád

Toffee karamell-almás süti

Kókuszos répakuglóf

Loukoumades, a görög fánk

Diós márvány

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".