• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Amerikai fekete-fehér sütemény

Hozzávalók

  • 115 g puha vaj
  • 120 g Koronás Kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 80 g tejföl
  • 80 ml tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 g búzaliszt
  • 100 g darált mandula
  • 2 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna

A fehér mázhoz:

  • 120 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 3 evőkanál forró víz
  • fél rúd vanília kikapart magjai (elhagyható)

A barna mázhoz:

  • 120 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 3–3,5 evőkanál forró víz

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt terítünk két tepsire. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a citrom héját, és összekeverjük. A lisztet, a darált mandulát, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összeforgatjuk, és a tojásos keverékhez adjuk. Összekeverjük, és evőkanálnyi adagokat kanalazunk a masszából a tepsire. Nagy helyet kell hagyni a kupacok között, mert el fog terülni a tészta sütés közben. 10–12 perc alatt aranybarnára sütjük. (Nem lesz kekszállagú, de nem is kell annak lennie. Ez egy lapos, de puha sütemény, nem ropogós!) Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ezután díszítjük. Elkészítjük a mázakat: az alapanyagokat alaposan elkeverjük, külön a fehér és a barna mázhoz. A kihűlt sütilapokat megfordítjuk, és a talpukat bevonjuk a mázzal: a felét a fehér, a másik felét a barna mázzal.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Amerikai fekete-fehér sütemény

Nyuszikekszek

Florentin keksz

Csokoládés-kókuszos tekercs

Málnás-zabpelyhes keksz

Színes gyerekzsúr­keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".