• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Hozzávalók

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 320 g búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 150 g aszalt áfonya felaprítva

A narancsos cukormázhoz:

  • 20 ml narancslé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, és összekeverjük. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 3–4 cm átmérőjű rudakat formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1–2 órára. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt terítünk két tepsire. A hűtőből elővett rudakat kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, és az így kapott korongokat a tepsire fektetjük. 12–14 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. A cukormázhoz a narancslevet és az extra finom porcukrot alaposan összekeverjük, és ha kész, ezzel locsoljuk meg a kihűlt kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós kekszek

Kókuszos-áfonyás keksz

Mogyorókrémes habcsók

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Mesekeksz

Spekuláciusz

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".