• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt áfonyás keksz narancsos cukormázzal

Hozzávalók

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 320 g búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 150 g aszalt áfonya felaprítva

A narancsos cukormázhoz:

  • 20 ml narancslé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, és összekeverjük. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 3–4 cm átmérőjű rudakat formázunk belőle, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1–2 órára. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt terítünk két tepsire. A hűtőből elővett rudakat kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, és az így kapott korongokat a tepsire fektetjük. 12–14 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. A cukormázhoz a narancslevet és az extra finom porcukrot alaposan összekeverjük, és ha kész, ezzel locsoljuk meg a kihűlt kekszeket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós csokiszelet

Gomb-keksz

vegán

Klasszikus vaníliás karika

Makadámdiós keksz

Csokidarabos cookies

Kókuszos-mandulás golyók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".