• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Hozzávalók

  • 500 g búzaliszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 22 g élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g vaníliás cukor
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 60 g vaj (olvasztott)
  • 280 ml tej (2,8%-os)
  • 1 csipet só
  • 60 g aszalt sárgabarack
  • 40 g kókuszchips (összetörve)
  • 30 g banánchips (összetörve)
  • 40 g aranymazsola
  • 30 g aszalt vörösáfonya

Elkészítés

Egy kuglófformát alaposan és vékonyan kivajazunk és kilisztezünk. Az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk öt percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. Addig egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, az aszalványokat és a csipet sót. Ha az élesztő felfutott, a tejes keveréket a lisztre öntjük, és kb. 5 percen át dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és szobahőmérsékletű helyen pihentetjük addig, míg a duplájára kel, kb. egy óra alatt. Ezután a tésztát hengerré sodorjuk, és a kuglófformába tesszük. Most ismét kelesztjük a formában a tésztát addig, míg duplájára kel – szobahőmérsékleten egy újabb óra. Közben a sütőt elkezdjük előmelegíteni 200 fokra (légkeverés nélkül). Ha megkelt, betesszük a sütőbe, és a 30–35 perces sütés 15. percénél visszavesszük a sütőt 180 fokra. A kisült kuglófot formával együtt megfordítjuk, és szobahőmérsékleten hagyjuk a formában kihűlni. Ha teljesen kihűlt, levesszük róla a formát, és ízlés szerint csokoládéval, fondánnal, cukorgyöngyökkel vagy egyszerűen csak porcukorral díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Éclair csokikrémmel

Szőlős, boros sült palacsinta

Túrógombóc eperröszterrel

Fordított karamellás körtetorta

Churros-spanyol fánk

Flódni

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".